DOMŮnavigate_nextVzdělávací programynavigate_nextWellbeing v kontextu výživy člověka aneb Fit pracovník – fit škola
Wellbeing v kontextu výživy člověka aneb Fit pracovník – fit škola
Termín:
14. 5. 2025 - 9:00 - 15:30
Uzávěrka přihlášek:
7. 5. 2025
Počet hodin:
8
Kapacita:
Poslední volná místa
Místo:
Hotel Grand, Československé armády 295, Hradec Králové
Cena:
2 950 Kč
Garant akce:
Mgr. Bc. Marcela Nováková
phone606 787 373
Cílová skupina
Pedagogičtí i nepedagogičtí pracovníci všech typů škol a školských zařízení, další zájemci
Popis

Vzdělávací program v rozsahu 8 hodin, komplexně se zabývající významem a vlivem stravování na celkovou pohodu člověka jako předpokladu pro dobrý výkon náročné profese v oblasti školství. Vedle hlavního cíle, kterým je osobnostní rozvoj pracovníků škol a školských zařízení, přináší i přesah do výuky, tj. zároveň poskytne odbornou informační oporu k podpoře rozvoje zdravotní gramotnosti dětí, žáků a studentů.

  1. Wellbeing a výživa
    • Jak výživa ovlivňuje naši fyzickou, psychickou i sociální pohodu.
    • Zlepšení kvality spánku pomocí správných potravin a denních návyků.
  2. Důležité živiny v jídelníčku
    • Jak složení jídelníčku ovlivňuje naši náladu, energii a zvládání stresu.
    • Jak správně zakomponovat živiny do každodenního jídelníčku.
    • Tipy na rychlá a jednoduchá jídla pro zachování energie.
  3. Stravovací chyby a jak se jim vyhnout
    • Nejčastější chyby, které podkopávají naše zdraví.
    • Tipy, jak předcházet těmto omylům a budovat zdravé stravovací návyky.
  4. Jak číst etikety a vybírat vhodné potraviny
    • Praktické návody pro čtení potravinových etiket.
    • Jak rozeznat kvalitní potraviny od marketingových triků.
  5. Vědomé jedení (technika Mindful Eating)
    • Jak vědomé stravování ovlivňuje naši pohodu a přináší kontrolu nad jídlem.
    • Jednoduchá cvičení pro trénink vnímavého jedení.
  6. Praktické tipy na úpravu jídelníčku
    • Jak jednoduše a efektivně přizpůsobit jídelníček vašim potřebám.
    • Vzorové jídelníčky jako inspirace pro zdravý životní styl.
  7. Plánování jídelníčku a denní rituály
    • Jak si vytvořit funkční jídelníček, který podpoří vaše zdraví a pohodu.
    • Denní rituály, které vás posunou blíž k rovnováze a lepšímu výkonu.
  8. Praktické tipy pro úpravu jídelníčku jako nástroj sebepéče
    • Jídlo jako prostředek péče o sebe – naučte se využívat stravu ke zlepšení kvality svého života.
  9. Tipy na plánování nákupů a přípravy jídla
    • Jak nakupovat efektivně, zdravě a bez zbytečných výdajů.
    • Jednoduché strategie pro přípravu jídel, které šetří čas i energii.
  10. Praktické recepty a tvorba vlastního jídelníčku
    • Inspirace konkrétními recepty pro zdravé a chutné pokrmy.
    • Společná tvorba jídelníčku, který odpovídá vašim individuálním potřebám.
  11. Techniky mindfulness pro zmírnění stresu
    • Jak zvládat stres a napětí pomocí mindfulness technik.
    • Praktická cvičení, která vás naučí, jak zůstat v klidu i v náročných situacích.
  12. Modelové situace a vyhýbání se nezdravým návykům
    • Analýza běžných problémů a hledání zdravějších řešení.
    • Praktická cvičení, která vám pomohou překonat zlozvyky.

Proč si nenechat tento program ujít?

  • Nahlédnete do souvislostí, které ovlivňují váš život – výživa, psychické zdraví a pracovní výkonnost;
  • Naučíte se, jak je propojit pro maximální efekt;
  • Získáte nástroje, které vám okamžitě usnadní život, vše okamžitě využijete ve svém životě;
  • Zlepšíte nejen své zdraví, ale i energii a schopnost zvládat náročné pracovní dny;
  • Osvojíte si základy zdravého jídelníčku – jednoduchého, chutného a zaměřeného na podporu vašeho těla i mysli;
  • Získáte praktické tipy, jak krok za krokem zlepšit své stravovací návyky a podpořit svůj celkový wellbeing;
  • Poznáte techniku vědomého jedení a naučíte se aplikovat osvědčené techniky mindfulness pro zvládání stresu a každodenní klid.
O lektorovi
Mgr. Radka Drobná
Mgr. Radka Drobná
Bývalá pedagožka, která se v posledních více než 10 letech zabývá problematikou výživy. Je akreditovanou poradkyní pro výživu, lektorkou STOB v kognitivně behaviorálním přístupu k terapii obezity a lektorkou vzdělávacích programů pro školy a pro veřejnost. Jejím cílem je naučit klienty upravit si stravu pro jejich individuální potřeby a smýšlet o jídle tak, aby jim bylo k prospěchu s trvalým efektem.
Doplňující informace

Účastnický poplatek zahrnuje coffeebreak v průběhu semináře. Počet účastníků velmi omezen.